Diskuse

Nejsou lidi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠZ

No jo, ale když budeme víc pracovat a zvýšíme HDP, tak ho vlády stejně rozhází za blbosti. Bez ohledu jakou politickou barvu mají.

0 1
možnosti

"Nejsou lidi" je zjevný nesmysl. Víc lidí sice víc vyrobí, ale také více spotřebuje, takže na počtu lidí vůbec nezáleží, dokud se systém pohybuje v lineární oblasti, zatímco jakmile se blíží saturaci, tak další zvyšování hustoty obyvatelstva škodí.

0 1
možnosti
AT

To je taková zjednodušená zkratka, která nevolá po zvýšení počtu obyvatel, ale jen konstatuje dočasný deficit pracovníků v nějakém oboru.

1 0
možnosti
MS

Takže vaše řešení na 3,5% odmítačů práce je dovoz zahraničních dělníků? To je hodně špatný vtip.

0 1
možnosti
AT

Máte nějaký lepší?

1 0
možnosti
Foto

Lidi nám krade EU. Třeba dotacemi, kde věci, které dříve šly dělat na obecní úrovni, se teď musí řešit přes dotace, které musí někdo "vyběhat". Nebo tím, že požaduje nesmysly, které se musí k výrobku doplnit - testování na alkohol v autech od příštího roku, povinná nabíjecí stanice v bytových domech pro každé auto. Další zloděj je státní správa, kde s každou novou vládou, v rámci snižovaní počtu úředníků, jich tisíce přibydou. Nebo Česká Pošta, z důvodu prehistorických povinností, zajišťuje služby, které se dají zařídit efektivněji - např. peníze už třicet let dává bankomat, poštu lze posílat elektronicky. Roznáší se letáky, které nikdo nečte.

2 0
možnosti
LU

Sme byrokrati, je to na nás, aké si vyrobíme zákony. Namiesto služby občanovi sa v Česku a na Slovensku rozvinula byrokracia, pánom sa stal úradník, ktorý si môže svojvoľne vykladať zákony. Občan musí znášať jeho nálady ...

Vláda na Slovensku sa konečne rozhodla na Slovensku zmeniť a uvoľniť byrokratické zákony 100 Sulíkových zmien v zákonoch pomôže v budúcom roku odbúrať podnikateľom množstvo hodín papierovania.

"Index byrokracie 2020: V Česku stráví průměrná malá firma papírováním 223 hodin ročně, za Slovenskem, kde byrokracie dosahovala 217 hodin."

Rok 2018

"Byrokracie v Česku meziročně narostla. Papírování stojí firmy 233 hodin ročně"

"Kromě českého prostředí zmapovali autoři srovnání také situaci na Slovensku, na Ukrajině a v Litvě. Jen díky tomu neskončilo Česko v minižebříčku poslední, ale druhé za Slovenskem, kde si byrokracie ukrojí 222 hodin ročně. S výrazným odstupem nejhůře dopadla Ukrajina s 469 hodinami."

2 0
možnosti
LU

Možno by pomohla ešte vyššia robotizácia a priblížiť sa vyspelému svetu.

Podľa najnovších odhadov Svetového ekonomického fóra by v nasledujúcich piatich rokoch malo byť na Slovensku nahradených vyše 30 % pracovných miest.

https://www.automatizacia365.sk/wp-content/uploads/2020/11/Hustota-instalovanych-robotov.jpg

https://www.finreport.sk/ekonomika/najvacsim-nepriatelom-niektorych-pracovnych-pozicii-je-robotizacia-ohrozuje-az-tretinu-pracovnych-miest/

0 0
možnosti
Foto

Ano. V tom se vskutku nic nezměnilo. Vždy bylo lidí dost, jenom na práci jich bylo málo.

7 0
možnosti
PN

P24e68t10r 30N43e44d25v86ě55d

5. 10. 2021 20:46

Máte recht, zjednodušení vstupu třeba jen Ukrajinců by pomohlo hodně lidem...

1 0
možnosti
JM

J53a88n 14M36a74r77e72k

5. 10. 2021 20:18

Je to divná situace. Spousta nezaměstnaných, ale řemeslníka neseženeš. Doba vymknutá z kloubů.

4 0
možnosti
JD

Spousta nezaměstnaných je tak okolo 6% - 12%!

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 476x
Podnikatel v oblasti strojírenské výroby. Předseda Krajské rady SČK Trikolóra, předseda odborné komise doprava

Seznam rubrik